Home » Blogging » IPTV ÄR REDAN HÄR

IPTV ÄR REDAN HÄR

Även med risk för att få oss att känna oss för gamla för IPTV, är det dags för oss att börja tänka att förmodligen våra barn, och säkrare våra barnbarn, inte kommer ihåg IPTV som vi tänkt det.

Nuförtiden är vi redan helt bekanta med Digital-tv och vi hör till och med att programmeringsguider och interaktiv IPTV använder sig av mottagare som implementerar MHP, men TV-operatörer fortsätter att erbjuda oss på ett traditionellt sätt, en linjär TV, med avseende på scheman och sändningstider, vilket ger innehåll i sändningsform, det vill säga väntar på tittaren att ansluta för att titta på deras programmering.

Men framtiden, förresten mycket nära, så mycket att det redan är helt konkret, är IP-TV. En personlig TV, med olika innehåll för varje användare, Innehåll som kommer endast och uteslutande när kunden begär dem, Vad är tekniskt känt som unicast transmission. Detta gör det möjligt att utveckla Pay Per View (PPV) eller Video On Demand (VOD) system som är två metoder baserade på samma filosofi, att kunden betalar för vad han är intresserad av att se. PPV-system är redan kända här, särskilt för inköp från satellit-eller kabelplattformar av fotbollsmatcher eller filmer som sänds på vissa pass. Istället är det inte så att välja när jag vill börja titta på filmen (VoD).

En IPTV användare kommer att ha en mottagare enhet ansluten till sin dator eller till sin TV, den typiska set top Box som gör att “avkoda” signalen, och genom en guide kan du ladda ner innehållet efter eget tycke, för att visa dem just nu eller för att lagra dem i mottagaren och titta på dem så många gånger du vill. I linje med detta kommer den programmering som tv-operatörer kommer att erbjuda att baseras både på traditionella kanaler och på de mer specifika som fokuserar sina sändningar på ett visst ämne som dokumentärer, serier, resor etc., så att tittaren kan ställa in en tv helt anpassad till deras behov av IPTV.

Dessutom, och som har blivit vanligt på TV-plattformar, kommer sportevenemang eller premiere filmer att sändas, Ja, Vid betalning av motsvarande belopp som läggs till abonnentavgiften. Nyheten?, IPTV gör det möjligt att lagra dessa innehåll för att titta på dem så ofta som användaren vill och kan också göra pauser, framåt, bakåt, etc., som om vi använde en VHS-tejp eller en DVD.

IPTV är inte ett protokoll, men är distributionssystemet för TV / videosignaler, som använder bredbandsanslutningar över IP-protokollet och alltid under prenumeration. Tekniken bygger på video-streaming och därför för IPTV att ha den stora utveckling som förväntas och att TV-plattformar är intresserade av, är det helt nödvändigt att öka hastigheten på nuvarande bredbandsanslutningar och därmed kunna garantera kvaliteten på tjänsten, särskilt om vi anser att, även om MPEG-4 komprimering används, trenden är att flytta bort från SDTV att anpassa sig till HDTV (high definition).

Bästa IPTV är idealisk för telefonoperatörer, särskilt de som inte kunde erbjuda tv-tjänster eftersom de inte hade den nödvändiga kabelinfrastrukturen, eftersom det tillåter dem att erbjuda den välkända “triple play”, som kombinerar de tre tjänsterna: tv, telefoni och bredband Internet. Dessutom får vi inte glömma att den potentiella täckningen är alla de hushåll som har en kontrakterad ADSL-bredband, som enligt CMT överstiger 6 miljoner användare, vilket avslöjar en stor marknad.

Men när det gäller företag gör alla sina cabalas och till exempel reklamsektorn, kan ta en annan dimension eftersom informationen kommer via nätverket av nätverk, kan det vara möjligt att samma tittare, efter att ha sett produkten på din TV, kan köpa den med bara ett klick.

Självklart, stora teknikföretag, se Microsoft, missa inte chansen som erbjuds av denna nischmarknad och har redan visat intresse för att utveckla denna teknik, till exempel “Windows media series” som låter dig ladda ner filmer eller kapitel i tv-serier.

Nästa händelse som kommer att föra samman de viktigaste aktörerna i IPTV box i allmänhet, kommer att vara TVoDSL, en tre dagars mässa i Paris, 23-26 januari 2007, där kommer att överflöd konferenser och kända utställningsföretag. I det senaste samtalet fanns det cirka 800 deltagare och 60 utställande företag bland vilka du kunde se France Telecom, Alcatel eller Microsoft, och talade redan om ämnen som nya som att skapa en gemenskap där tittarna kan dela innehåll…. är vi redan på peer to peer TV???

För tillfället kommer vi att låta saker flöda, och för en tid nu när vi i vårt land har några plattformar som Imagenio och Jazztelia, och andra som redan riktar sig som kan vara Orange och mer som kommer fram. Som åskådare måste vi bara sitta i vår favorit fåtölj och njuta av!!